فهرست مطالب

مجله تحقیقات علوم رفتاری
سال هشتم شماره 2 (پیاپی 16، پاییز و زمستان 1389)

  • تاریخ انتشار: 1389/10/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقالات پژوهشی
  • زهرا فدایی، محسن دهقانی، کارینه طهماسیان، فاطمه فرهادی صفحه 83
    زمینه و هدف
    هدف پژوهش حاضر، بررسی ساختار عاملی، اعتبار و روایی فرم کوتاه- شاخص استرس فرزند پروری در مادران کودکان عادی 12-7 سال شهر تهران بود.
    مواد و روش ها
    بعد از ترجمه، ترجمه معکوس و انطباق ابزار، به منظور هنجاریابی این ابزار در قالب یک طرح زمینه یابی کاربردی، از بین جامعه مادران کودکان عادی به روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای، 468 مادر پرسش نامه PSI-SF را تکمیل نمودند. داده ها با روش مدل معادلات ساختاری و نرم افزار 7/8LISREL تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج Cronbach''s alpha حاکی از آن بود که میزان اعتبار نمره کل استرس والدین و هر یک از زیرمقیاس های آشفتگی والدین، تعامل ناکارآمد والد- کودک و ویژگی های کودک مشکل آفرین برای کل گروه هنجاری به ترتیب 90/0، 80/0، 84/0 و80/0 برای مادران کودکان پسر به ترتیب 89/0، 80/0، 83/0 و 78/0 و برای مادران کودکان دختر به ترتیب 91/0، 80/0، 84/0 و80/0 به دست آمد. ضریب اعتبار بازآزمایی در طول 18 روز بعد از اجرای اول، برابر با 75/0 برای نمره کل استرس والدین، 82/0 برای زیر مقیاس آشفتگی والدین، 73/0 برای زیر مقیاس تعامل ناکارآمد والد- کودک و 71/0 برای زیرمقیاس ویژگی های کودک مشکل آفرین بود که این مقادیر همبستگی بیانگر ثبات نمرات شاخصPSI-SF در طول زمان است. روایی همگرا از طریق تعیین ضریب همبستگی با مقیاس سلامت خلقی (Depression Anxiety Stress Scales یا DASS) و پرسش نامه مشکلات رفتاری کودکان (The Child Behavior Checklist یا CBCL) محاسبه شد. با روش تحلیل عاملی تاییدی، با استفاده از مدل سه عاملی وابسته، سه عامل استخراج گردید. این سه عامل عبارت از آشفتگی والدین، تعامل ناکارآمد والد- کودک و ویژگی های کودک مشکل آفرین بود.
    نتیجه گیری
    برطبق نتایج این پژوهش، مقیاس SF-PSI واجد ویژگی های روان سنجی مورد نیاز برای کاربرد در پژوهش های روان شناختی و تشخیص های بالینی استرس فرزند پروری مادران است.
    کلیدواژگان: اعتبار، روایی، ساختار عاملی، شاخص استرس فرزند پروری
  • مینا مظاهری، حمید افشار، نرگس محمدی، حامد دقاق زاده، رضا باقریان، پیمان ادیبی صفحه 94
    زمینه و هدف
    آلکسی تایمیا یا مهار هیجانی، عامل خطر ساز مهمی برای اختلالات روان تنی از جمله بیماری های گوارشی است. هدف اصلی این پژوهش، بررسی ارتباط ابعاد آلکسی تایمیا با افسردگی و اضطراب در مبتلایان به اختلالات گوارشی عملکردی Functional Gastrointestinal Disorders) FGID) است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع توصیفی- تحلیلی بوده که به روش همبستگی است. در این پژوهش 129 نفر بیمار مبتلا به FGID از بین بیماران مراجعه کننده به درمانگاه گوارش بیمارستان نور اصفهان (طی 5 ماه در سال 1387) انتخاب شدند و با استفاده از مقیاس آلکسی تایمیای تورنتو، معیار بیمارستانی اضطراب و افسردگی، و مقیاس شدت علایم گوارشی مورد ارزیابی قرار گرفتند. داده های پژوهش با روش های آماری توصیفی، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    نتایج پژوهش نشان داد که از سه بعد آلکسی تایمیا، تنها بین بعد دشواری در شناسایی احساسات با افسردگی، اضطراب و شدت علایم گوارشی در بیماران مبتلا به اختلالات گوارشی عملکردی همبستگی مثبت و معنی داری وجود دارد و این بعد پیش بینی کننده ی تغییرات مربوط به افسردگی، اضطراب و شدت علایم گوارشی است.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان دهنده نقش آلکسی تایمیا به ویژه بعد دشواری در شناسایی احساسات و پردازش شناختی ادراک هیجانی آن در درک و فهم بهتر آسیب شناسی روانی اختلالات گوارشی عملکردی است. بنابراین ارزیابی و توجه به آن به عنوان یک عامل مؤثر در فرایند درمان این بیماران ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: آلکسی تایمیا، افسردگی، اضطراب، اختلالات گوارشی عملکردی
  • فرزانه مومنی، مختار ملک پور، حسین مولوی، شعله امیری صفحه 105
    زمینه و هدف
    پژوهش حاضر با هدف مقایسه سبک های دلبستگی جوانان دارای نقص‎ بینایی، شنوایی و جوانان عادی شهر اصفهان انجام شده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت پس رویدادی (علی- مقایسه‎ای) انجام شد. جامعه آماری پژوهش را کلیه جوانان (18 تا 28 سال) تشکیل داد که دارای نقایص بینایی و شنوایی و نیز جوانان عادی بودند. تعداد 80 نفر جوان دارای نقص بینایی (40 دختر و 40 پسر)، 90 نفر جوان دارای نقص شنوایی (45 دختر و 45 پسر) و80 نفر جوان عادی (40 دختر و 40 پسر) به شیوه تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل پرسش‎نامه سنجش سبک های دلبستگی Hazen and Shaver و پرسش‎نامه جمعیت شناسی محقق بود. برای تحلیل آماری داده های پژوهش از روش تحلیل واریانس چند ‎‎متغیری Manova و آزمون تعقیبیLSD استفاده شد.
    یافته ها
    بین سبک های دلبستگی جوانان دارای نقایص بینایی، شنوایی و جوانان عادی تفاوت معنی داری در سطح 001/0 >P وجود داشت. همچنین نتایج نشان داد بین میانگین نمرات دلبستگی ناایمن اضطرابی/ اجتنابی، ناایمن اضطرابی/ دوسوگرا و دلبستگی ایمن جوانان در هر سه گروه تفاوت معنی داری وجود داشت (001 /0 >(P. در این پژوهش بین میانگین نمرات دلبستگی ناایمن اضطرابی/‎‎‎‎‎‎‎ اجتنابی، ایمن و ناایمن اضطرابی/‎‎‎ دوسوگرا جوانان پسر و دختر سه گروه، تفاوت معنی‎داری دیده نشد (165/0 = P).
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش حاکی از آن است که جوانان دارای نقایص بینایی و شنوایی در مقایسه با جوانان عادی بیشتر در معرض خطر دلبستگی ناایمن قرار دارند. قابل ذکر است سبک دلبستگی ناایمن اجتنابی و دوسوگرا در جوانان دارای نقایص شنوایی و بینایی و نیز سبک دلبستگی ایمن در جوانان گروه عادی بالا بود. همچنین نتایج نشان داد که سبک دلبستگی ناایمن اجتنابی و دوسوگرا در جوانان دارای نقایص شنوایی بالاتر از جوانان دارای نقایص بینایی بود.
    کلیدواژگان: سبک های دلبستگی، ناایمن اضطرابی، اجتنابی، ناایمن اضطرابی، دوسو‎گرا، ایمن، نقایص بینایی و نقایص شنوایی
  • حسین زارع، آوات فیضی، طاهر محبوبی * صفحه 116
    زمینه و هدف

    آموزش و پرورش سهم عمده ای از بودجه هر کشور را به خود اختصاص می دهد. لازم است در آموزش و پرورش جو سازمانی مناسبی حاکم باشد و کارکنان در فضایی آرام و عاری از فشار روانی و استرس به کار مشغول باشند تا کارآیی و اثربخشی سازمانی افزایش یابد و در نهایت به خلاقیت کارکنان منجر شود. هدف پژوهش حاضر، بررسی رابطه جو سازمانی با استرس شغلی و خلاقیت کارکنان اداری آموزش و پرورش استان آذربایجان غربی می باشد.

    مواد و روش ها

    این تحقیق توصیفی– تحلیلی، به شیوه همبستگی در سال تحصیلی 88-1387 انجام شده است. جامعه آماری، کلیه کارکنان اداری آموزش و پرورش استان آذربایجان غربی 1569 نفر (1469 مرد و 80 زن) می باشد. تعداد نمونه 478 نفر (409 مرد و 69 زن) است که با روش نمونه گیری خوشه ای- چند مرحله ای انتخاب شده اند. ابزارهای پژوهش شامل پرسش نامه جو سازمانی هالپین و کرافت، استرس شغلی رایس، آزمون مداد- کاغذی خلاقیت عابدی است. برای تحلیل داده ها در دو سطح توصیفی و تحلیلی از آزمون t دو نمونه ای مستقل و رگرسیون چند متغیره برای آزمون فرضیه ها استفاده شد.

    یافته ها

    همچنین نتایج رگرسیون چند متغیره تاثیر جو سازمانی به طور کلی (به طور همزمان) بر استرس شغلی و خلاقیت کارکنان در سطح 01/0 و به تفکیک در مردان در سطح 01/0 و در زنان در سطح 05/0 معنی دار است. تفاوت بین جو سازمانی و جنسیت در سطح 01/0 معنی دار بود، اما بین خلاقیت و استرس با جنسیت تفاوت معنی داری وجود نداشت.

    نتیجه گیری

    در جو باز پارامترهایی چون صمیمیت، ملاحظه گری، نفوذ و پویایی و... می تواند باعث خلاقیت کارکنان و کاهش استرس آنان شود و در جو بسته عواملی چون فاصله گیری، بی علاقگی و فقدان تعهد شغلی، تاکید بر تولید، مزاحمت، انگیزه خلاقیت کارکنان را پایین و استرس آنان را افزایش می دهد.

    کلیدواژگان: جو سازمانی، خلاقیت کارکنان، استرس شغلی، آموزش و پرورش، کارکنان اداری
  • فاطمه علی اکبری، خسرو توکل صفحه 139
    زمینه و هدف
    فرزند خواندگی موضوعی است که در بین جوامع و تمدن‎های مختلف تاریخی سابقه طولانی دارد. پذیرش فرزند بر روابط همسران با یکدیگر تاثیر می‎گذارد. شناخت تجارب خانواده های دارای فرزند خوانده، به پرستار در جهت دستیابی به شناخت عمیقی از وضعیت خانوادگی روابط فردی و اجتماعی این افراد کمک خواهد نمود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه، یک مطالعه کیفی است که در آن از روش پدیده‎شناسی توصیفی استفاده گردید. نمونه‎گیری به روش مبتنی بر هدف انجام شد. جامعه پژوهش شامل پانزده خانواده شهرکردی دارای فرزند خوانده بود و اطلاعات از طریق مصاحبه های ضبط شده جمع آوری گردید و به روش Colaizziمورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    پس از تجزیه و تحلیل 160 کد استخراج گردید. کدهای استخراج شده در 9 مفهوم کلی شامل پذیرش نقش والدی، ابزارهای تطابقی، تعاملات با اطرافیان، ویژگی های کودک، تغییرات روانی، روابط خانواده، تغییرات در زندگی، پذیرش کودک و ارتباطات با کودک طبقه‎بندی شد.
    نتیجه گیری
    یافته های مطالعه نشان داد که تغییرات روانی از اهم تجربیات این خانواده ها می‎باشد. فرزند خواندگی علاوه بر فوایدی که برای فرزند خوانده دارد، برای استحکام‎بخشی به اساس خانواده نیز نقش و فواید چشمگیری دارد و پرستاران لازم است در طراحی مداخلات روان‎پرستاری جهت رفع مشکلات آن‎ها توجه لازم را مبذول دارند.
    کلیدواژگان: تجارب روانی، خانواده، فرزند خوانده، مطالعه کیفی پدیدار‎ شناسی
  • مقاله مروری
  • غلامحسین احمدزاده صفحه 147
    امروزه، سالمندان با افزایش امید به زندگی، دارای سریع ترین رشد در بین گروه های جمعیتی در جهان هستند. حدود 10 درصد از جمعیت جهان را سالمندان (افراد بالای 65 سال) تشکیل می دهند. در بعضی جوامع این رقم به 30 درصد می رسد. افزایش رو به رشد جمعیت سالمندان در جهان پدیده ای است که از آن به عنوان «خاکستری شدن جمعیت» و یا «سالمندی اجباری» نام برده می شود. شیوع بیشتر بیماری های مزمن گوناگون موجب گردیده است که بخش عمده ای از منابع بهداشتی و درمانی به سالمندان اختصاص یابد (2، 1).
    در بین بیماری های مختلف این دوران اختلالات روانی، به خصوص افسردگی و دمانس اهمیت ویژه ای دارند. بر اساس پیش بینی سازمان بهداشت جهانی در مورد «بار بیماری» (مجموع سال هایی که فرد در اثر مرگ و یا نوعی ناتوانی که شخص را از داشتن یک زندگی سالم محروم می کند) در بین بیماری های مختلف افسردگی تا سال 2020 رتبه اول یا دوم را خواهد داشت (3، 2)؛ در حالی که به علت تظاهرات خاص افسردگی در سالمندان و ترس از برچسب بیمار روانی خوردن و یا تلقی افسردگی به عنوان جزء طبیعی و قابل انتظار در دوران کهولت، هم بیمار سالمند مبتلا به افسردگی کمتر به این علت به پزشک مراجعه می کند و هم پزشکان در تشخیص صحیح و به هنگام این اختلال دچار مشکل هستند. افسردگی درمان نشده در سالمندان موجب کاهش چشمگیری در کیفیت زندگی سالمند و خانواده وی می گردد. پیچیدگی نقش عوامل زیستی، روانی و اجتماعی در ایجاد و تداوم افسردگی سالمندان، لزوم توجه هر چه بیشتر به این اختلال را مطرح می نماید
  • نامه به سردبیر
  • علیرضا مظهری، حمیدرضا میرزاییان، پریسا بهزادی، محسن سلجوقی، محمدرضا شفیعی صفحه 159
    زمینه وهدف
    در اختلال روانپزشکی اسکیزوفرنیا 25 درصد بیماران به بستری طولانی نیاز دارند. یکی از مشکلات مهم این بیماران بیماری های جسمی همراه می باشد که خود بیماران به آنها آگاهی ندارند و پزشکان نیز برای پیگیری آنها پافشاری نمی کنند و همین موضوع باعث مرگ ناگهانی زیاد در آنها می شود(1).بررسی تحقیقاتی که درنقاط مختلف دنیا انجام شده است اهمیت این موضوع را نشان می دهد. بر اساس یک مطالعه درفنلاند میزان مرگ ومیر در مردان مبتلا به اسکیزوفرنیای مزمن نسبت به زنان بیشتر بوده است.(2) مطالعات انجام شده درمراکزپزشکی المان شیوع بیشترخودکشی، بیماری های قلبی، کانسروعفونت ریوی راگزارش کرده اند.(3).درمراکزروانپزشکی امریکا مرگهای ناگهانی، کانسر،نارسایی های ارگانها و بیماری های قلبی ریوی بیشترین علل مرگ دراین بیماران بوده است(4). هدف این مطالعه نیز بررسی فراوانی و علل مرگ و میر بیماران اسکیزوفرنیای مزمن در بیمارستان روانپزشکی شهید مدرس اصفهان می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع توصیفی می باشد و با بررسی پرونده بیماران فوت شده و گواهی فوت آنها اطلاعات تکمیل شده است بیمارانی مورد مطالعه قرار گرفتند که از زمان پذیرش آنها در بیمارستان بیش از دو سال گذشته بود و در صورت داشتن بیماری جسمی همراه.، دمانس یا عقب ماندگی ذهنی از مطالعه حذف شدند. این مطالعه روی 252 بیمار اسکیزوفرنیا مزمن طی 4 سال انجام شده است. ازمجذورخی برای ازمون تفاوت فراوانی مرگ ومیردردوجنس استفاده شده است. همچنین درصدفراوانی علل مرگ و میر بین بیماران اسکیزوفرنیا به نسبت کل مرگ و میر به تفکیک دوجنس محاسبه شده است.
    یافته ها
    میزان کل مرگ و میر بیماران مورد مطالعه حدود 27/3 درصد بوده. در مردان 16/4 درصد و زنان 94/1 درصد با وجود اینکه میزان مرگ و میر مردان بیشتر از زنان بوده است ولی اختلاف آماری معنی داری مشاهده نشده است. مرگ ناگهانی با 44 درصد، آسپیراسیون مواد غذایی با 7/14 درصد، سکته قلبی با 88/5 درصد، افتادن به زمین با 9/5 درصد و علل عفونی با 9/8 درصد به ترتیب از مهمترین علل مرگ بیماران اسکیزوفرنیا را به خود اختصاص می دهد که با آمارهای جهانی اختلاف دارد.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان می دهد بین علل و میزان مرگ و میر بیماران اسکیزوفرنیا در این بیمارستان و دیگر مطالعات صورت گرفته در سایر نقاط دنیا اختلاف وجود دارد و همینطور باید موارد مرگ ناگهانی با علل ناشناخته با همکاری پزشکان و کادر درمانی بیمارستان و دیگر مراکز ذیصلاح از جمله پزشکی قانونی به تشخیص نزدیک شود.
    کلیدواژگان: بستری طولانی مدت، _ اسکیزوفرنیا، مرگ و میر بیماران روانپزشکی
  • مقاله مروری
  • سید بدرالدین نجمی صفحه 161
    بیماران مبتلا به اختلالات طیف در خود ماندگی (Disorder Spectrum Autism یا ASD)، نقصی را در رشد نظریه ذهن نشان می دهند. آن ها نه تنها قادر به درک ذهن دیگران نیستند؛ بلکه در درک این نکته نیز ناتوانند که ذهن دیگران متفاوت بوده، رفتار ریشه در حالت های روانی فرد دارد. ادعا شده است که افراد مبتلا به ASD به دلیل ناتوانی در همدلی کردن، در پاسخ متناسب به تجربیات هیجانی دیگران شکست می خورند. نتایج حاکی از آن است که اگر چه کودکان مبتلا به ASD به سادگی می توانند بین دو شخصیت تمیز بگذارند، ساز و کارهای سازشی رمزگردانی چهره ایی در آن ها به شدت به خطر افتاده است. این نکته توضیحی است بر ناتوانی آن ها در ادراک چهره های قبلی که منجر به نقص اجتماعی در تعاملات آن ها شده است. محققین پیشنهاد می دهند که ساز و کار تحریکی درونی همچون نظام اعصاب، آیینه ای برای رشد طبیعی مهارت های تقلید، بازشناسی، نظریه ذهن، همدلی و زبان ضروری است. علاوه بر این، ایشان به کژ کنشی ساز و کار تحریکی اشاره داشته، ممکن است زیر بنای نقص های ارتباطی و اجتماعی در مبتلایان به اختلال طیف در خود ماندگی باشد.
    کلیدواژگان: اختلال طیف در خود ماندگی، نظریه ذهن، تعامل اجتماعی، نظام اعصاب آیینه ای، ارتباط
|
  • Zahra Fadaei, Mohsen Dehghani, Karineh Tahmasian, Fatemeh Farhadei Page 83
    Aim and
    Background
    The aim of current study was the investigating of factor structure, reliability, and validity of Parenting Stress Index- Short Form (PSI- SF) among Tehran city's mothers with children ages 7-12.Method and Materials: After translation, back translation, and adaptation pf instrument, due to normalization this instrument by applied survey design, 468 mothers with multiphase cluster sampling method fill in the PSI- SF. The data was analysis by structural equating model using Lisrel software.
    Findings
    The results of Cronbach's alpha showed that the reliability quotients for parenting stress and each of sub scales of parental distress, parent- child dysfunctional interaction and difficult child were 0.90, 0.80, 0.84, and 0.80 respectively for total sample (these results for mothers of boys were 0.89, 0.80, 0.83, and 0.78 and mothers of girls 0.91, 0.80, 0.84, and 0.80). Test- retest reliability after 18 days showed 0.75 for total score, 0.82 for parental distress, 0.73 for parent- child dysfunctional interaction, and 0.71 for difficult child. We used DASS and CBCL to testing divergent, and convergent. By using Factor analysis, we extracted 3 factors (parental distress, parent- child dysfunctional interaction and difficult child).
    Conclusions
    Results of this study showed that PSI- SF has psychometric properties for utilizing in psychological research and clinical diagnosis of mother's parenting stress.
  • Mina Mazaheri, Hamid Afshar, Narges Mohammadi, Hamed Daghaghzadeh, Reza Bagerian, Peyman Adibi Page 94
    Aim and
    Background
    Alexithymia or emotional inhibition is an important risk factor for psychosomatic disorders such as Gastrointestinal Disorders. The aim of this study was to evaluate the correlation between the dimensions of alexithymia with depression and anxiety in patients with functional gastrointestinal disorders (FGID).Method and Materials: In the descriptive-correlation study, 129 patients with FGID were selected from between referred patients to digestive clinic of the Noor hospital in city Isfahan (during 5 months in 1387). They were investigated using Toronto Alexithymia Scale, Hospital Anxiety and Depression Scale and Gastrointestinal Symptom Rating Scale. Data was analyzed using descriptive statistics, Correlation coefficient and Regression analysis.
    Findings
    Only the dimension of difficulty identifying feelings has a significant positive correlation with depression, anxiety and severity of gastrointestinal symptoms in FGID. This dimension is predictor variance of depression, anxiety and severity of gastrointestinal symptoms.
    Conclusions
    The study emphasize on the role of alexithymia especially its dimension of difficulty identifying feelings to understand the psychopathology of FGID..It appears necessary as a effective factor in treatment process of patients with FGID.
  • Fatemeh Momeni, Mokhtar Malekpour, Hossein Molavi, Shole Amiri Page 105
    Aim and
    Background
    The present study has been done with the purpose of comparing secure attachment styles, avoidance/ anxiety insecurity and anxiety insecurity in young's with visual or auditory defects and normal groups in Isfahan city.Method and Materials: The present study has been done with ex-Post facto method. The statistical society of the study is including of all of the young's with visual, auditory defects and normal people.80 young's with visual defects (40 girls and 40 boys), 90 young's with auditory defects (45 girls and 45 boys) and 80 normal young's (40 girls and 40 boys) were selected accidentally. The research tools were including measurement questioner and the attachment styles of Hazan and shaver (1987) and research– made sociological questioner. To analyses the research data statistic, the methods of multi variances multi variety (MANVA), Post– hoc (chasing test LSD) & chi– square.
    Findings
    The results of this study show that there is a meaningful difference among attachment styles of young's with visual, auditory defects with the level of p < 0/001. Also the results show that there was a meaningful difference among the scores of anxiety/ avoidance insecure attachment, ambivalent/ anxiety insecure and secure in these 3 groups. In this study there was no singnificant differences beetwen mean scores of young male and femal’s avoidance/ anxiety, ambivalent/ anxiety insecure and secure attachment styles.
    Conclusions
    The results are indicating that the young's with visual, auditory defects are more endangered with insecure attachment in compare with normal group youngs. It is also important to mention that the avoidance/ ambivalent insecure attachment style is more in the groups with visual, auditory defects and the secure attachment style is move in normal groups.The results are also indicating that avoidance and ambivalent insecure attachment styles are more in the group with auditory defects in compare with visual group youngs.
  • Hossein Zare, Avat Feizi, Taher Mahbobi Page 116

    Aim and

    Background

    Education has devoted a great amount of the budget of every country to itself. In order to provide a calm and stressless environment in educational section that gurantis the effectiveness of personnel it is necessary that an appropriate climate should be in place. This will finally lead to the creativity of the personnel.The purpose of this study is to investigate the relationship between organizational climate and the job stress & creativity of the administrative personnel of the educational office of west Azerbaijan province in 1387-88 academic year.Method and Materials: this is a descriptive – analytical research administered has been correlatively. The statistical population includes all the administrative personnel of educational office in West Azerbaijan province which is about 1569 persons (1469 males, 80 females). The sample group includes 479 (409 males, 69 females) which has been chosen through multistage cluster sampling and in different stages. The means of the research are: organizational climate description questionnaire of Halpin & Croft; (OCDQ), Rice's Job Stress, Abedi's Pencil – Paper Test of Creativity. The analysis of data for both descriptive and analytical level of the two sample independent t-test, multivariate regression analysis to test hypotheses and statistical programs were used SPSS.V16.0.

    Findings

    The results of multivariate regression showed that the effect of organizational climate in general on job stress and employee’s creativity was significant (P < 0.01) and (P < 0.01) and (P < 0.05) for men and women respectively. The difference between organizational climate and gender was significant (P < 0.01). But there was no statistically significant difference between creativity and stress, and gender.

    Conclusions

    In the open environment some parameters such as intimacy, consideration influence, dynamism & morale can be the causes of creativity & decrease in their stress. In closed environments elements such as separation, lack of interest & commitment to their jobs, emphasis on productivity, interference & motivation lessens creativity in the personnel & increases their stress.

  • Fatemeh Aliakbari, Khosro Tavakol Page 139
    Aim and
    Background
    Adoption is a subject with prolix antecedent in historical society and culture. Child acceptation affects on partner and kinfolk relation; so the family experience recognition help nurse to have deep knowledge about family relation.Method and Materials: In this phenomenological qualitative study, participants were 15 family with adopted child in Shahrekord, Iran. Target based method used for sampling. Data were gathered by means of in-depth semi-structured face-to-face interviews. Data analysis was conducted using the phenomenological analytic method defined by Colaizzi.
    Findings
    One hundred and sixty codes were extracted. Nine main themes were obtained related to psychological experiences including parent role acceptation, adoption tools, interaction with others, child specification, mental changes, family relation, life changes, child acceptation and relation with child.
    Conclusions
    Based on our findings, mental changes were the most important experience mentioned by families. Adoption has some compensation for adopted child and consolidates the family basis.
  • Gh Ahmadzadeh Page 147
    Late life depression is both underdiagnosed and undertreated. The impact of medical conditions may mask depressive symptoms. Untreated depressive disorder in older people impair their quality of life and leads to decreased ability for self care and diminish in social interaction and increase in health care use. This article provide an update and current evidence in relation to old age depression and its diagnosis and treatment especially in co occurring depression and medical disorders.
  • A. Mazhari, H. Mirzaian, H. Mirzaian, M. Saljoghi, M. Shafiee Page 159
    Schizophrenia is one of the most severe psychiatric disorders and 25% of the patients need long termhospitalization. They have somatic illness that may be ignored and lead to death. Considering the lack ofinformation regarding the causes of death in schizophrenic patients, the aim of this study was to determinethe main causes of death in the long term hospitalized schizophrenic patients in Shahid Modares psychiatric hospital in Isfahan.In this descriptive study the causes of death were determined in 252 hospitalized schizophenic cases by reviewing their hospital and medical reports after death. Patients with known organic disorders were excluded.X2 test was used for analyzing obtained data and relation between mortality and sex or age.The crude mortality rate was 3.27 %(4.16% in females and 1.9% in males (P > 0.05). The most common causes of death were; sudden death (44%), aspiration (14.7%), infection disease (8.9%), falling (5.9%) and myocardial infarction (5.88%) respectively.The findings of current study were different from other studies in this field. By using proper care centers and planning for the education of Staff, we can reduce the rate of mortality in long term.
  • Badrodin Najmi Page 161
    The concept of theory of mind refers to the ability to predict and explain feelings, thoughts, ideas and intentions of self and others. Patients with autism spectrum disorders (ASD) show a deficient development of ToM. Specifically, individuals with ASD fail to understand not only that others have minds, but also that other minds have different thoughts, and that behaviour is determined by mental states.Individuals with ASD have marked difficulties inferring their own and other person's mental states, what has been referred to as ToM. It has also been claimed that persons with ASD in part fail to respond appropriately to the emotional experiences of others described autistic disorders as “empathy disorders” These results show that although children with ASD can learn a simple discrimination between two identities, adaptive face-coding mechanisms are severely compromised, offering a new explanation for previously reported face-perception difficulties and possibly for some of the core social deficits in ASD. The authors propose that the prefrontal cortex is involved in ToM. Additionally, they propose that internal simulation mechanisms, such as the mirror neuron system, are necessary for normal development of recognition, imitation, theory of mind, empathy, and language. Additionally, the authors suggest that dysfunctional simulation mechanisms may underlie the social and communicative deficits seen in individuals with autism spectrum disorders.